Expositie Eva Veldhoen

De werken vormen een prachtige en verrassende combinatie met onze collectie.


In haar werk zoekt fotograaf Eva Veldhoen (1979) altijd naar schoonheid. Omdat dit troost, hoop geeft en inspireert. Vaak geldt ‘less is more’: door weg te laten, te focussen, is het mogelijk om de puurste versie van iets te laten zien. Dit resulteert vaak in ingezoomde, van context ontdane en/of abstracte beelden.

Voor Eva gaat schoonheid hand in hand met echtheid. Alleen wanneer er echtheid – een verhaal, emotie of imperfectie – doorsijpelt, wordt zij geraakt. Daarom ook voelt zij zich zo aangetrokken tot heel gewone, alledaagse voorwerpen. Juist in dingen die doorgaans onopgemerkt blijven ontdekt zij de prachtigste details. Schoonheid in dat wat is.

Het creatieve proces is een thema dat in veel van Eva’s projecten terugkomt. Sinds zij in 2018 de advocatuur verliet om zich op fotografie te richten, ontdekt zij meer en meer om zich in het leven te laten leiden door haar intuïtie, nieuwsgierigheid en plezier.


Voor haar nieuwste serie (2023) fotografeerde Eva de papieren vliegtuigjes van haar zoon. Uit fascinatie voor hun schijnbaar eindeloze variaties, fotografeerde ze er rond de 100, stuk voor stuk anders. Door ze uit hun context te fotograferen, tegen een effen achtergrond, nodigt Eva je uit om de schoonheid in deze kleine, imperfecte creaties werkelijk te zie


Werken uit de serie UNFOLDING FUTURE zijn te bekijken en te koop bij ons tot en met juni.